Rejestracja  |  FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy  |  Zaloguj 
ForumNaukaĆwiczeniaGramatykaCzytelniaEgzaminySpecjalistyczneRozrywkaSzukajInneRozmawiajPłatne

Szkoły językowe :.: szkoły językowe - Warszawa

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
zdany fce
donias
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jestem baaaardzo zadowolona z nauki angielskiego w tfls-ie. PO kursie do fce egzamin był prosty. Bardzo jestem zadowolona. Napewno bym sobie bez kursu nie poradziła. Owszem czasami było cięzko, bo lektorką była wymagająca, ale potrafiła zmobilizować i przekazać wiedzę. Polecam kazdemu kto chce zdawać FCE
Google

hortka
Gość

Odpowiedz z cytatem
widze zroznicowane opinie, ale w sumie to normalne, że zachwalamy te szkoły do których chodziliśmy i które się sprawdziły. ja też należę do zwolenników speakupa.ja znalazlam tam swoje miesce, odnalazlam sie w tamtym programie nauczania, bez wahania jek bede miala wiekszy budzet zapisze sie na kolejny poziom.
Zdecydowanie głosuję na tfls
AnnaOOO
Gość

Odpowiedz z cytatem
Mój głos oddaję na tfls. Dla mnie zajęcia w tfls bardzo sie podobały. Trafiłam na dobrego lektora. Dojazd na zajęcia też był bardzo dogodny ( ulica Polna ). W tym roku bedę kontynuowac naukę w tfls na kursie fce. Wszystkim polecam.
goliat234
Gość

Odpowiedz z cytatem
moja lista

1)www.cambridge.com.p

2) www.englishforyou.pl

3) www.archibald.pl

4) www.wsc.edu.pl

5)profi lingua.pl

6)www.tfls.com.pl

6)www.wsc.pl
fce zdany na A po kursie w tfls
derutak
Gość

Odpowiedz z cytatem
Dzięki szkole tfls zdałem egzamin FCE na A!!!!. Polecam szkołe tfls w Warszawie.
Gość

Odpowiedz z cytatem
Różni ludzie mają różne wymagania, a co za tym idzie potrzeby i możliwości. Wydaje mi się, że najbardziej efektywne są zajęcia indywidualne z lektorem, a najlepiej z native speakerem. W szkole HappyHours prowadzą takie kursy. Na tyle tym tle wyróżniają się od innych szkół, których pełno w Warszawie. Ale po więcej info zajrzyj na ich strone, wpisz sobie po prostu w wyszukiwarce HappyHours
Goros
Gość

Odpowiedz z cytatem
Hej, ja chodzilem na angielski do Europejskiej Akademii Dyplomacji, ze wzgledu na kierunek studiow i zainteresowania - politologia mruga. Z tym ze bylem swiadom wyboru...jesli chodzi o jezyk, to jestem zadowolony, duzo przydatnej wiedzy, nie tylko klepanie slowek, ale duzo konwersacji i tematycznych zajec.
grono12
Gość

Odpowiedz z cytatem
Każdy patrzy swoją miarą , kązdy trochę czego innego oczekuje ja zdecydowanie polecam English For You za ich system moblizujący do konwersacji, zdecydowanie są liderami na rynku wśród szkoł stawiających na mówienie, można jeszcze polecić Cambridge
funfela11
Gość

Odpowiedz z cytatem
Dopisuje do listy pygmaliona

1)www.cambridge.com.p

2) www.englishforyou.pl

3) www.archibald.pl

4) www.wsc.edu.pl

5)profi lingua.pl

6)www.tfls.com.pl

6)www.wsc.pl
kadet123
Gość

Odpowiedz z cytatem
Dla mnie liczy się tylko Profi lingua i Archibald
sdłuchaczka12
Gość

Odpowiedz z cytatem
English For You w Warszawie to dla mnie dobra opcja, dużo konwersacji na przełamanie barier w mówieniu, genialny pomysł na klubik dyskusyjny w afrykańskim stylu, gdzie odbywają sie dodatkowe fakultety. Oczywiście można polecić jeszcze np Cambrdge i WSC. W Cambrdge mają bardzo profesjonalnych Nativów
bajeczny12
Gość

Odpowiedz z cytatem
Trudno odnależć najlepszą szkoe, dzisiaj konkurencja zmusiła firmy językowe do niekonwencjonalnych rozwiązań. Osobiście chodziłem w Warszawie do English For You, TFls i WSc. Generalnie zadowolony byłem z usług tych 3 firm.
dla mnie tfls
manabaz
Gość

Odpowiedz z cytatem
dla mnie dobra była tfls. Chodziłam do archi i niestety źle trafiłam. Grupa była żle dobrana. Ciągle były pytania od innych i wracalismy sie z materiałem. Strata czasu.
romans123
Gość

Odpowiedz z cytatem
Dla każdego coś dobrego, mam dobre doświadczenie z English For You w Warszawie, bardzo pomogli mi przełamać opory w rozmowie, małe grupki i zajęcia z Nativami to działa, nawet bardzo...
Polecam także ich dodatkowe fakultety z Nativami.
Znam osoby zadowolone ze Speak up, gdyż oferowany jest dość elastyczny system zajęć, można chodzić jak się chce.
lauriers
Gość

Odpowiedz z cytatem
Chodziłam do tfls-u na hiszpański. Bardzo fajna szkoła. Miły i pomocny lektor. Wiem ze to są dobrze wydane pieniądze. Pozdrawiam
dzielnic
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jak kolega powyzej - tez bralem udzial w Europejskiej Akademii Dyplomacji i tez chodzilem tam na angielski. Udalo mi sie zdac egzamin resortowy, wiec jak najbardziej polecam. Akurat mi pasowaly godziny i dojazd.
pozytywny
Gość

Odpowiedz z cytatem
Popieram osoby piszące o English for You w Warszawie, zajęcia w małych grupkach + miła atmosfera + Nativi + dodatkowe konwersacje +super klubik dyskusyjny = pokonanie oporów w mówieniu. Głosy na plus Academy o New York także popieram
rebeka23
Gość

Odpowiedz z cytatem
A ja chodziłam do szkoły TFLS. Mogę powiedzieć że mają świetnych fachowców i wysoką zdawalność egzaminów. Rewelacja
laik123
Gość

Odpowiedz z cytatem
English For You dobre kursy do egzaminów CAE, FCE, sprawdza sie bardzo dualny system i małe grupki, wybierając pamiętajmy o liczebności grup, te powyżej 10 osób są mało efektywne. English For You oprócz zajęć z Natvem zawsze organizuje małe grupki i to się sprawdza. Szkoła oczywiście organizuje mock testy i to ważne ,ze możemy sprawdzić swój poziom. Jestem na tak
khas
Gość

Odpowiedz z cytatem
chodzilam do SU, konwersacje wymiatają happy
olewak
Gość

Odpowiedz z cytatem
a ja mam gdzieś języki i co Wy na to
loki
Gość

Odpowiedz z cytatem
Bzdura dzisiaj be języków nie dosatniesz pracy
kinjia
Gość

Odpowiedz z cytatem
1) mobile English

2) archibald

3) www.wsc.edu.pl

4) www.tfls.com.pl

5) profit lingua

Reszta sie nie liczy.
zdziwiony
Gość

Odpowiedz z cytatem
Nie wiem jak ktoś moze zapominac o wsc, szkoła bardzo profesjonalnie działająca od wielu lat, wykwalifikowani lektorzy.

Mój ranknig przedstawia się tak i te szkoły są dłuźej niż 10 lat na rynku

www.wsc.edu.pl

www.englishforyou.pl

www.cambridge.com.pl

www.archibald.pl

www.profilngua.pl
kinjia
Gość

Odpowiedz z cytatem
Moze i sa "dłuźej" na rynku, ale to nie znaczy, ze sa lepsze. Mobile bije wszystkie na glowe, mimo ze to jest relatywnie nowa placowka edukacyjna. Mobile English na pierwszym miejscu, pozniej dlugo nic, pozniej dopiero archibald.
banownik
Gość

Odpowiedz z cytatem
co za różnica czy szkoła ma mniej czy więcej lat na rynku. najważniejsze, żeby robiła to, za co płace, czyli porządnie uczyła. chodzę do speak up od ponad roku i na tle dwóch pozostałych szkół, do których chodziłem, ta wypada naprawdę dobrze.
Marek12223
Gość

Odpowiedz z cytatem
Dla mnie ma znaczenie jak długo jest szkoła na rynku, ale to nie wszystko. Najważniejsze są metody i liczebność grup. Przygotowywałem się do FCE w English For You i uważam, że wiedzą jak to robić. Miałem super Nativa z USA, oraz polską lektorkę Beatę Kamińską, bardzo dobra para.
dla mnie TFLS uczą najlepiej do egzaminów
korner3
Gość

Odpowiedz z cytatem
A dla mnie TFLS uczą najlepiej. Uczyłem się u nich do fce i cae dlatego wiem co mówie. Dobra szkoła z wieloletnim doświadczeniem.
zebra8
Gość

Odpowiedz z cytatem
Wybierając szkołę kierowałam się rankingami i zdecydowałam sie własnie na TFLS. Mija już semestr nauki i muszę przyznac że dokonałam właściwego wyboru. W grupie mam 5 osób dzięki czemu częsciej kazdy moze uczestniczyc w zajeciach i są bardziej efektywne. Dodatkowo chodzę na konwersacje z nativem. Bardzo fajny pomysł. Dzieki temu można przełamac się w mówieniu. Polecam
jarum
Gość

Odpowiedz z cytatem
Wybór zawsze musi być starannie dokonany
wlosiekdsa
Gość

Odpowiedz z cytatem
a to akurat racja, to że mają dużą ilośc lektoró bardzo pomaga. Mnie spodobało się tez to, że praktycznie gwarantują ci zdanie egzaminu co przy zdawaniu prawniczych certyfikatów ma ogromne znaczenie
Romana
Gość

Odpowiedz z cytatem
Mój mąż wykupił kurs przygotowujący to CAE w Mobile Tutor. Póki co jest w połowie kursu, ale bardzo mu się podoba. Ma zajęcia indywidualne, lektorka przyjeżdża do nas do domu i nie zdziera z niego jak inne szkoły tego typu. Całe zajęcia są po angielsku z naciskiem na komunikacje, a to bardzo ważne, zwłaszcza przed egzaminem ;) Gdyby nie to, że do urodziwych nie należy, byłabym skłonna uwierzyć, że kurs mu się tak podoba z innych względów, pozajęzykowych ;)
rozad
Gość

Odpowiedz z cytatem
oj o tym mobile tour już swoje słyszałem.. cieżko jest dopilnować godzin a czasem w ogóle nie przyjeżdżają mimo że są umówieni. Wiesz.. ja jednak wole szkoły, tylko sprawdzone oczywiście jak wspomniane tfls np
Marta Roglaska
Gość

Odpowiedz z cytatem
Jestem dosyć krótko w Warszawie, więc mogę akurat wypowiedzieć się tylko o jednej szkole angielskiego. Od trzech miesięcy chodzę do English for You. Moim problemem zawsze było mówienie, gdyż w Lublinie miałam lekcje w szkole podstawowej, gimnazjum i liceum. Niestety było to klasyczne robienie kolejnych zadań z książki. Chodząc do English for You podoba mi się, że mam w grupce 2 lektorów polskiego od gramatyki i Nativa od mówienia. To jest według mnie skuteczne.
KURS GRATIS W TFLS
margolcia765
Gość

Odpowiedz z cytatem
Ja mogę polecić świetną szkołę TFLS w WArszawie. Mają teraz super promocję. Przy zapisie na kurs drugi kurs gratis.
cebulka1
Gość

Odpowiedz z cytatem
Marta Roglaska napisał:
Jestem dosyć krótko w Warszawie, więc mogę akurat wypowiedzieć się tylko o jednej szkole angielskiego. Od trzech miesięcy chodzę do English for You. Moim problemem zawsze było mówienie, gdyż w Lublinie miałam lekcje w szkole podstawowej, gimnazjum i liceum. Niestety było to klasyczne robienie kolejnych zadań z książki. Chodząc do English for You podoba mi się, że mam w grupce 2 lektorów polskiego od gramatyki i Nativa od mówienia. To jest według mnie skuteczne.

Z mojego punktu widzenia jedna z ciekawszych metod oferuje własnie English For You.
Dla wielu osób bardzo może się sprawdzić metoda Callana, kilka lat temu bardzo popularna
mikkow
Gość

Odpowiedz z cytatem
Zawsze najważniejsze jest podejście lektora
klojka
Gość

Odpowiedz z cytatem
mikkow napisał:
Zawsze najważniejsze jest podejście lektora

A niestety tu bywa róznie
krossw
Gość

Odpowiedz z cytatem
Czy zawsze lektor,który dostaje wysokie wynagrodzenie jest dobry ???
ananaska
Gość

Odpowiedz z cytatem
optuję za speak up. w porządku kursy, zajęcia w sympatycznej atmosferze. happy
bartek2
Gość

Odpowiedz z cytatem
Właśnie atmosfera jest najważniejsza, dlatego to co stworzyli w English For You w Wawie bardzo mi odpowiada. Z jednej strony tablice interaktywne fajnie wspierające kurs, z drugiej kameralne zajęcia z Nativamiw ich klubiku dyskusyjnym niczym jak w knajpce. Przygotowuje się do CAE i generalnie podoba mi się w tej szkole. Można sporo skorzystać z kursów w tej szkole
alisak
Gość

Odpowiedz z cytatem
Widac, ze w Wawie wybór sporawy
shled
Gość

Odpowiedz z cytatem
Kolezanka poleciłą mi kurs FCE w szkole TFLS w Warszawie. Zapisałam się w październiku i przyznam że to dobry wybór. Niskie ceny, dobra lokalizacja bo w śródmieściu. Przy zapisie dostałąm też pakiet darmowych konwersacji z nativem. Bardzo podobają mi się te zajęcia. Teraz wiem gdzie zapisać się w przyszłości na CPE. happy
Mariusz Lawiński
Gość

Odpowiedz z cytatem
bartek2 napisał:
Właśnie atmosfera jest najważniejsza, dlatego to co stworzyli w English For You w Wawie bardzo mi odpowiada. Z jednej strony tablice interaktywne fajnie wspierające kurs, z drugiej kameralne zajęcia z Nativamiw ich klubiku dyskusyjnym niczym jak w knajpce. Przygotowuje się do CAE i generalnie podoba mi się w tej szkole. Można sporo skorzystać z kursów w tej szkole

Uważam, że metoda proponowana przez English For You według mojej oceny należy do jednej z najbardziej skutecznych. To ze w każdej grupie jest Native bardzo sprzyja i motywuje do mówienia, fajnie, ze można poznać Nativów z różnych krajów, to bardzo pozytywnie urozmaica zajęcia.
olik12
Gość

Odpowiedz z cytatem
Metoda, metodą, liczy sie także samozaparcie
soul6
Gość

Odpowiedz z cytatem
a dla innych liczy sie efekt. TFLS daje gwarancję zdania egzaminu a to jest istotne.
alakaw
Gość

Odpowiedz z cytatem
W Wawce dla mnie zawsze podobało sie w English For You , przygotowywali mnie do egzaminu FCe, ten system dualny to dobra metoda
Teraz wiem że dokonałam właściwego wyboru.
koboon
Gość

Odpowiedz z cytatem
Chciałam zdać GMAT. Zastanawiałam się nad wyborem szkoły. Był to trudny wybór bo w Warszawie szkół językowych jest duzo. Ostatecznie zdecydowałam się zapisać do TFLS. Przekonała mnie rozmowa z metodykiem tej szkoły oraz opinie znajomych. Jestem już po egzaminie. Zdałam go pozytywnie. Teraz wiem że dokonałam właściwego wyboru.
Alekasdra Malnowska
Gość

Odpowiedz z cytatem
Według mnie English For You w Warszawie to jedna z najkorzystniejszych opcji na angielki, lekcje z Travisem z USA super podszkoliły mnie w gadce a to jet najważniejsze, dobra szkoła
J121
Gość

Odpowiedz z cytatem
Alekasdra Malnowska napisał:
Według mnie English For You w Warszawie to jedna z najkorzystniejszych opcji na angielki, lekcje z Travisem z USA super podszkoliły mnie w gadce a to jet najważniejsze, dobra szkoła

Taki sposób nauki według mnie jest dosyć ciekawy
Szkoły językowe : szkoły językowe - Warszawa
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach