Wymowa :.: tłumaczenie
 | tłumaczenie |  |
|
Gość
|
 |
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 1:32 am |
|
 |
 |
 |
 |
jak się wymawia surrounded, picturesque,sientists,administrational,boardes,estamates,20th,view,extension,
|
|
|
|
Google
|
 |
|
|
|
 | Re: tłumaczenie |  |
|
Gość
|
 |
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 1:44 am |
|
 |
 |
 |
 |
| Anonymous napisał: | | jak się wymawia surrounded, picturesque,sientists,administrational,boardes,estamates,20th,view,extension, |
Pewnie nie znasz znaków fonetycznych, bo inaczej znalazłbyś wymowę w każdym słowniku ang... postaram się przybliżyć brzmienie tych wyrazów używając polskich liter:
surrounded (seraundyt-"e" nie wymawia się twardo);
"sientists"?? chyba "scientists"...? - saientysts;
administrational - admymystreiszynal;
boards - bodz (długie "o" ----> "boodz");
estamates (nie znam słowa), może "estimates" - wym. estimejts;
20th - tłentit/f;
view - wju;
extension - ikstenszyn;
Mniej więcej tak się wymawia, choć za pomocą "zwykłych" liter trudno opisać dokładną wymowę.
Mam nadzieję, że pomogłam...
|
|
|
 | Re: tłumaczenie |  |
|
Gość
|
 |
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 1:45 am |
|
 |
 |
 |
 |
| Anonymous napisał: | | jak się wymawia surrounded, picturesque,sientists,administrational,boardes,estamates,20th,view,extension, |
Pewnie nie znasz znaków fonetycznych, bo inaczej znalazłbyś wymowę w każdym słowniku ang... postaram się przybliżyć brzmienie tych wyrazów używając polskich liter:
surrounded (seraundyt-"e" nie wymawia się twardo);
"sientists"?? chyba "scientists"...? - saientysts;
administrational - admynystreiszynal;
boards - bodz (długie "o" ----> "boodz");
estamates (nie znam słowa), może "estimates" - wym. estimejts;
20th - tłentit/f;
view - wju;
extension - ikstenszyn;
Mniej więcej tak się wymawia, choć za pomocą "zwykłych" liter trudno opisać dokładną wymowę.
Mam nadzieję, że pomogłam...
|
|
|
 | Wymowa : tłumaczenie |  |
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
|
|
|
|
|

Portal dla obecnych i przyszłych anglistów.
 | Ostatnio na forum |  |
 | Nauka |  |
|